Bemutatkozás

Szekeres Nikolett vagyok a kennel (társ)tulajdonosa. Egy pár szóban bemutatnám a Kennelem.

Rövidszőrű német vizslát közel 20 éve tartunk vadászat céljából. A rövidszőrű német vizsla tenyésztésével 2009 óta foglalkozom, amikor megszületett az első alom.

Számomra a legfontosabb, hogy egészséges kölykök szülessenek. Az alom tervezésénél nekünk a szép küllem mellett a kiváló munkavonal is fontos, hogy a fajta eredeti funkciója továbbra is fennmaradjon. Minden alom mindkét szülője egészségügyileg szűrve van, és a kötelező munkavizsgákon felül plusz vizsgákkal és számos kiemelkedő verseny eredménnyel rendelkeznek. Számomra ezek nagyon fontos tulajdonságok a megfelelő tenyészegyed kiválasztásában. 

Egy pár szót a német vizsláról: A fajta egy évszázados múltra visszatekintő bármilyen vadászati körülmény közt alkalmazható kutya. Munkájára a kitartó, kemény, precíz munkavégzés a jellemző. Pörgős folyamatos figyelmet és foglalkozást igénylő kutyák. Nem csak fizikailag, de szellemileg is szükségük van a foglalkozásra. Elsősorban apróvad vadászatra alkalmazzák, de kiválóan teljesít bármilyen vadászati formában. Egy igazi mindenes vadászkutya. Elsősorban vadászkutyák, de teherbírásuk, eszük és gyorsaságuk miatt kedvelt agility, bikejöring, canicross és dog dancing kutyák. Ha tőlem vásárolsz kölyköt, nem csak egy kiskutyát kapsz, hanem egy barátot is, aki mindenben segít.

Niki